Lyhyt työhistoria ja esimerkkejä suunnittelutehtävistä

1977 - 1979 Mainostoimisto ADAX Oy, Turku: copywriter

Turku 750 vuotta juhlavuoden kampanjan suunnittelu ja toteutus. Turun Seudun Osuuspankin, Rauman Osuuspankin, Porin Seudun Osuuspankin ja Forssan Osuuspankin suoramarkkinointioperaatioiden ja mainonnan suunnittelu ja konttorikohtainen toteutus.

1979 - 1981 Mainostoimisto OPTIMARK Oy, Jyväskylä: copywriter

Sanomalehti Keskisuomalaisen yrityskuvatutkimus yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa sekä laajamittaisen yrityskuvakampanjan suunnittelu ja toteutus Kustannusosakeyhtiö Gummeruksen julkaisumainonnan suunnittelu ja toteutus; suoramarkkinointi ja valtakunnallinen kuluttajamainonta. Neljän tähden kustantajien yhteismainonnan suunnittelu ja toteutus. Valmet / Tourulan mainonnan suunnittelu ja toteutus mm. Valmet-haulikoiden kansainvälinen mainonta ja lanseeraus USA:n markkinoille. Jyväshyvä Oy:n mainonnan suunnittelu ja toteutus. Rantasipi Oy:n hotellien yhteismarkkinoinnin suunnittelua ja mm. Rantasipi Airport Hotel Helsingin lanseeraus, mainonnan suunnittelu ja toteutus.

1981 - 1983 Mainostoimisto Oulun TAUCHER Oy: copywriter

Oulu Oy:n puusepän- ja kemianteollisuuden mainonnan ja markkinoinnin suunnittelu ja toteutus; kotimaa ja vienti. Rautaruukki Oy - putket ja palkit; mainonnan suunnittelu ja toteutus; kotimaa ja vienti. Oulun Säästöpankin mainonnan suunnittelu. Pohjolan Maito: yrityskuva- ja tuotemainonnan suunnittelu ja toteutus. Hotelli Cumulus Oulu; hotellin lanseeraus, mainonnan ja markkinoinnin suunnittelu ja toteutus. OMP-YHTYMÄ Oy:n mainonnan ja yrityskuvakampanjan suunnittelu ja toteutus.

1983 - 1986 MAINONNANTEKIJÄT Oy, Joensuu, Kuopio, Mikkeli ja Jyväskylä: copywriter, viestinnän suunnittelija

Lakan Betoni Oy mainonnan ja markkinoinnin suunnittelu ja toteutus. SASTA ulkoilutekstiilien mainonnan suunnittelu. Kuopion Osuuspankin mainonnan suunnittelu. Sanomalehti KARJALAN MAA; lehtiuudistuksen markkinointiviestinnän suunnittelu ja toteutus. Sanomalehti POHJOIS-KARJALA; graafisen ja osin toimituksellisen lehtiuudistuksen suunnittelu ja toteutus.

1986 -1994 Mainostoimisto P.A.L.K. Oy, Joensuu: markkinoinnin ja mainonnan konsultointi, tiedotus ja strateginen suunnittelu

Lakan Betoni Oy, Suomen Vuolukivi, Hukka-tuote, Joensuun kaupungin elinkeinotoimisto, Joensuun Laulujuhlat, Outokumpu Oy, Outokummun matkailu Oy, Pohjois-Karjalan Matkailu, Rakennustempo Oy, GWS Sohlberg Perlos, SYP-Joensuu, Hotelli Kimmel, Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulu, sanomalehti KARJALAINEN, Rääkkylä Folk Music Festival Kihaus.

1994 - Don L. Kulttuurialan konsulttipalvelut - Arts Management Services, Kälviä: viestintäkonsultti, tj. Referenssejä viime vuosilta tähän päivään

Folk Music Festival Kaustinen: yritysgrafiikan, markkinointiviestinnän ja tiedotuksen suunnittelua ja toteutusta. Pro Opera ry, Hki, jäsenhankintakampanjan suunnittelu ja toteutus. Kansantaiteenkeskus; markkinoinnin, muun viestinnän ja tiedotuksen suunnittelua, koordinointia ja toteutusta. Sanomalehti KESKIPOHJANMAA: ilmoitus- ja levikkimarkkinoinnin konsultointi ja suunnittelu eri kohderyhmille yhteistyössä Creamedia Oy:n kanssa. Kaustisen seutukunnan matkailuprojekti: asiantuntijapalveluna markkinoinnin suunnittelua ja koulutusta. KANTELE 2001: uuden suomalaisen konserttikanteleen suunnitteluprojektin tiedotuksen, sponsorirahoituksen ja markkinointiviestinnän suunnittelu. Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulu; esite- ja markkinointimateriaalien sekä opiskelijarekrytointikampanjan suunnittelu ja toteutus yhteistyössä Creamedia Oy:n kanssa. Chydenius-instituutti; viestinnän ja markkinoinnin koulutusta ja konsultointia eri projekteissa TANSSI- JA LAULUPIDOT 2000 Helsinki-Tallinna; tiedotus ja markkinointi. Keski-Pohjanmaan ammatillinen aikuiskoulutuskeskus; useita koulutus- ja konsultointisessioita eri projekteissa. Kokkolan kaupunki; imago-projektin suunnittelu ja toteutus yhteistyössä Creamedia Oy:n kanssa. Kokkolan matkailu; matkailuhankkeen sisältösuunnittelua Kokkolan Energia; koulutusta ja konsultointia. Lukuisia kertaluonteisia copysuunnittelutehtäviä eri yrityksille ja yhteisöille; esitteitä, tv-spotteja, käsikirjoituksia, kampanjasuunnittelua, ilmoitusten suunnittelua, viestintäsuunnitelmia, markkinointisuunnitelmia. Luentosarjoja ja workshopeja eri kohderyhmille; oppilaitoksille ja yrityksille mm. tiedotuksesta, markkinointiviestinnän ja markkinoinnin strategisesta suunnittelusta, kohderyhmä- ja mediavalinnasta. Kulttuurisektorin rahoitukseen, markkinointiin ja tiedotukseen liittyvät projektikohtaiset asiantuntijatehtävät.